|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Gode råd ved udlejning af din ejerbolig
Her er en række gode råd som du bør følge, hvis du overvejer at udleje din bolig.

lejeniveauet
Mange tror at man selv kan bestemme hvor høj lejen af ens ejerbolig skal være, og vælger derfor at sætte en høj pris. Men man risikerer at lejeren tager fat i huslejenævnet, som kan afgøre, at lejen skal sættes ned. De vil gå ind og kigge på boligens beliggenhed og stand, og vurdere om det niveau for lejer, der er sat, passe med markedet.

Det er en god idé at ringe til huslejenævnet for at høre, hvor niveauet skal ligge. Du kan også rette henvendelse til en ejendomsmægler, der kan hjælpe med at fastsætte niveauet.

Husk at gøre kontrakten tidsbegrænset
Man skal huske at gøre kontrakten tidsbegrænset. Hvis ikke man gør kontrakten tidsbegrænset, risikerer man at få en lejer ind, man aldrig kan siges op. Det er også en god idé at undlade at leje ud til den samme person, når den tidsbegrænsede kontrakt er udløbet. For man risikerer, at boligretten vil sige, at det er en omgåelse af reglerne.

Hvem sørger for hvad?
Man skal sørge fro at det står i kontrakten, vhem der tager sig af hvad. Hvis man f.eks. lejer en villa ud, så skal det stå i kontrakten, hvem der passer haven, og hvem der står for snerydningen osv. Ellers risikerer man selv at skulle sørge for det.

Inventar, stand og mangler
Det skal med i kontrakten, hvilken stand man har afleveret boligen i, og hvilken stand, den modtages i. Det er en god idé at fotografere lejligheden og huset, somdet så ud på overtagelsestidspunktet, så man har dokumentation for, at der var pænt og ordentligt.
Det er også vigtigt at præcisere hvilke hårde hvidevarer og inventar, der er med i lejemålet. Ellers kan man få et bevisproblem. Lejeren kan efter opsigelsen hævde, at inventaret ikke var med i lejemålet, da det blev overtaget. Og så risikerer man at måtte give afkald på sine møbler og hvidevarer.

El, vand og gas
Det er vigtigt at lejeren selv tilmelder sig det forsyningsselskab, der står for opvarmning og el og gas. Ellers er der risiko for, at man selv kommer til at hæfte for ubetalte regninger.

God lejer
Du skal sikre dig kan får en god lejer. Det bedste du kan gøre, er at finde et anerkendt firma, der står for udlejning. Pas på som der findes en del tvivlsomme firmaer i branchen, så gør nogle grundige undersøgelser før du vælger udlejningsfirma.

Kategorier på sider:

Bolig ting Gode råd ved udlejning af din ejerbolig Skat af lejeindtægter Boligrådgivning Gode råd ved leje af bolig Bolig diverse Depositum og forudbetalt leje Lejekontrakt
 
 
 Du er her: Boligleje - Boligudlejning Boligleje - - Hvad er Boligleje en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.